Оддржан завршен настан на проект за одржливост

објавено во ОБЈАВИ | 0

Завршниот настан за проектот „Поттикнување одржливи начини на работа во новата дигитална ера“ спроведуван од Центар за климатски промени во соработка со Геосфера од Битола и БИКЦ од Сандански, Бугарија а беше финансиран преку Националната Агенција за европски образовни програми … Повеќе

повик за ангажирање на консултант/консултантска компанија за изработка на методологија за мапирање на постоечки политики за ЗАЗБ на локално ниво

објавено во ОГЛАСИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности во рамките на проектот „Регионално партнерство за подобро спроведување на Зелена Агенда на локално ниво“ распишува повик за ангажирање на консултант/консултантска компанија кој ќе изработи методологија за Мапирање на постоечки политики … Повеќе

Анкета за испитување на јавното мислење на граѓаните на Македонија за Зелена Агенда

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени во соработка со партнерите Еко зелено движење, Геосфера, Екотуризам – 2016 Охрид, Креактив, Фондација за локален развој и развој на информатички технологии, Национален ромски центар и Ецо ацтион спроведува истражување во рамките на проектот „Регионално партнерство … Повеќе

Отворен повик за ангажирање на ИТ експерт/аналитичар за развој на дигитална алатка за управување со енергија

објавено во ОГЛАСИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности во рамките на проектот „Зголемување на отпорноста на ММСП преку намалување на трошоците за енергија за надминување на ефектите од енергетската криза и за подобрување на деловните услуги“ распишува … Повеќе

Јавен повик за вклучување во пилотирање на Патоказ за одржливи работни практики

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени како дел од проектните активности на проектот „Поттикнување на одржливи начини на работа во новата дигитална ера“ финансиран од Националната Агенција за Европски образовни програми и Мобилност во Македонија, распишува ЈАВЕН ПОВИК  за вклучување во пилотирање … Повеќе

МЛАДИНСКА АКЦИЈА ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Овој проект има за цел да ги изгради капацитетите на младите за лобирање и застапување, но и да ги поттикне младите да го кренат својот глас и да допринесат во борбата за чист воздух на локално ниво. Проектот ќе обезбеди … Повеќе