• Дејствувај ПАМЕТНО и ЗАЧУВАЈ ја планетата
  • ЗАПРИ го глобалното затоплување!
  • Да ја спасиме нашата ПЛАНЕТА ...како и нашиот ЖИВОТ
  • Вие го правите ИЗБОРОТ за вашата ИДНИНА.

Промовиран е првиот извештај во сенка за Поглавје 27

|

На 30.11.2021 со почеток во 11 часот, се одржа промоцијата на првиот извештај во сенка за Поглавје 27 – животна средина и климатски промени, изработен во рамките на граѓанската платформа на граѓански организации... Прочитај повеќе

Покана за промоција на првиот извештај во сенка за Поглавје 27

|

Почитувани, Ве покануваме да ја проследите промоцијата на првиот извештај во сенка за состојбата со усогласувањето и спроведувањето на законодавството за Поглавје 27 – животна средина и климатски промени во Македонија. Промоцијата на извештајот... Прочитај повеќе

Во пресрет на ОН Конференцијата на страните за климатски промени (СОР26) – Да се обединиме за климатските промени!

|

Во периодот од 31 октомври до 12 ноември – ќе се одржи 26та конференција на страните на Обединетите Нации (СОР26) во Глазгов, Шкотска. Целта на конференцијата е да ги поттикне земјите да ја... Прочитај повеќе

Конференција за квалитет на воздухот и здравствени ризици од загадувањето на воздухот во затворени простории

| |

Центар за климатски промени организира конференција на тема: „Квалитет на воздухот и здравствени ризици од загадувањето на воздухот во затворени простории“. Главната цел на конференцијата е да се подигне свеста за загадувањето на воздухот... Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за избор на најдобра бизнис идеја и поддршка за започнување на бизнис

|

Центар за климатски промени објавува јавен повик за учество на млади лица во натпревар за најдобра бизнис идеја и поддршка за отпочнување бизнис. Најдобрите три апликации ќе бидат наградени и ќе добијат поддршка... Прочитај повеќе

Платформа 27 во медиумите -Интервју со м-р Јадранка Иванова: Колку проблемите во областа на животната средина нè оддалечуваат од ЕУ?

|

За Платформа 27 и ситуацијата со животната средина и пристапувањето во ЕУ, пишуваше Порталот Порта 3, каде на прашањата за тоа колку проблемите во животната средина не оддалечуваат од ЕУ одговараше г-ѓа Јадранка Иванова,... Прочитај повеќе

Одржана работилница за граѓанските организации за зајакнување на капацитетите за следење на преговорите за Поглавје 27

|

25.12.2020 година, Центар за климатски промени го организираше првиот семинар за граѓански организации за зајакнување на капацитетите за следење на преговорите за Поглавје 27во рамките на проектот „Граѓанска платформа за следење на преговорите... Прочитај повеќе

Едукација за внатрешното загадување на воздухот во основните училишта од Карпош

|

Во ООУ „Братство“ од Општина Карпош се одржа првата едукативна презентација за внатрешното загадување на воздухот. Презентацијата на тема „Воздухот во моето училиште“ е прва од планираните презентации кои ќе се реализираат во... Прочитај повеќе