• Дејствувај ПАМЕТНО и ЗАЧУВАЈ ја планетата
  • ЗАПРИ го глобалното затоплување!
  • Да ја спасиме нашата ПЛАНЕТА ...како и нашиот ЖИВОТ
  • Вие го правите ИЗБОРОТ за вашата ИДНИНА.

Бесплатна обука „НАМАЛЕНИ ТРОШОЦИ ЗА ЕНЕРГИЈА ЗА ПОГОЛЕМА КОНКУРЕНТНОСТ НА ВАШИОТ БИЗНИС“

|

Одлична можност за микро, малите и средни претпријатија. Пријавете се на дводневната бесплатна обука која има за цел да Ви овозможи подобрување на енергетската ефикасност и да Ви ги доближи можностите за искористувањето... Прочитај повеќе

Повик за микро, мали и средни претпријатија за приклучување кон бесплатна обука и совети за подобрување на енергетската ефикасност и управувањето со енергија во своите претпријатија

|

Центар за климатски промени како дел од проектот „Активност за јакнење на деловниот екосистем“ финансиран од УСАИД, а имплементиран во соработка со Консалтинг за стратешки развој распишува:   ЈАВЕН ПОВИК за вклучување на заинтересирани компании во обука за обезбедување... Прочитај повеќе

Анкета за испитување на јавното мислење за начините за адаптација кон климатските промени и намалување на емисиите на стакленички гасови во Град Скопје, Општина Куманово и Општина Берово.

|

Центар за климатски промени, во рамките на соработката со Проектот “ЕУ за енергетска транзиција – Пакт на Градоначалници од Западен Балкан и Турција” кој се спроведува од страна на GIZ, подготви анкета за... Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗБОР НА 3 ОПШТИНИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ЛОКАЛНИ ПЛАНОВИ ЗА ЕНЕРГИЈА И КЛИМА

|

Центар за климатски промени објавува повик за избор на 3 општини во Република Македонија за кои ќе се изработи Локален план за енергија и клима (ЛПЕК). Активноста се спроведува во рамките на проектот... Прочитај повеќе

Одржливите практики во секојдневното работење неопходни за исполнување на целите за одржлив развој

|

Кога станува збор за заштита на животната средина, намалување на јаглеродниот отпечаток како и ефикасно користење на природните ресурси, бизнисите имаат клучна улога. И тоа не само затоа што значајно влијаат врз состојбата... Прочитај повеќе

Анализа на навиките за штедење на енергија во домаќинствата!

|

Започнуваме со ново истражување поврзано со навиките за штедење на енергија во домаќинствата. Целта на истражувањето е го добиеме вашето мислење во врска со потрошувачката на енергија во вашите домови, но и да... Прочитај повеќе

Завршна конференција на проектот „Развивање и имплементација на здравствен индекс за загадување на воздухот во прекуграничниот регион – (TRAP)“

|

На 8 јули со почеток од 11ч. во хотелот ,,Капри’’ во Битола се одржа завршна конференција на проектот „Развивање и имплементација на здравствен индекс за загадување на воздухот во прекуграничниот регион“– (TRAP). Во... Прочитај повеќе

Работилница на тема „Како да го подобриме управувањето со отпадот на локално ниво“

|

На ден 28.06.2022 се одржа работилница на тема: Како да го подобриме управувањето со отпадот на локално ниво.   Работилницата ја отвори г-ѓа Бојана Станојевска Пецуровска која ги презентираше мерките кои досега се предложени... Прочитај повеќе