Патоказ до вашата еко-паметна општина

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Центарот за Климатски промени започна со спроведување на проектот “Патоказ до вашата еко-паметна општина”. Целта на проектот е да обезбеди здрава и чиста животна средина на локално ниво преку зголемена употреба на обновлива енергија, проширени зелени површини, подобрена енергетска ефикасност … Повеќе

Анализа на навиките за штедење на енергија во домаќинствата!

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Започнуваме со ново истражување поврзано со навиките за штедење на енергија во домаќинствата. Целта на истражувањето е го добиеме вашето мислење во врска со потрошувачката на енергија во вашите домови, но и да ги анализираме Вашите навики за користење на … Повеќе

Завршна конференција на проектот „Развивање и имплементација на здравствен индекс за загадување на воздухот во прекуграничниот регион – (TRAP)“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

На 8 јули со почеток од 11ч. во хотелот ,,Капри’’ во Битола се одржа завршна конференција на проектот „Развивање и имплементација на здравствен индекс за загадување на воздухот во прекуграничниот регион“– (TRAP). Во рамките на конференцијата беше  претставен планот за … Повеќе

Работилница на тема „Како да го подобриме управувањето со отпадот на локално ниво“

објавено во Uncategorized | 0

На ден 28.06.2022 година, се одржа работна средба Како да го подобриме управувањето со отпадот на локално ниво.  Работилницата ја отвори г-ѓа Бојана Станојевска Пецуровска која ги презентираше мерките кои досега се предложени во планските документи и што од нив … Повеќе

Работилница на тема „Како да го подобриме управувањето со отпадот на локално ниво“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

На ден 28.06.2022 се одржа работилница на тема: Како да го подобриме управувањето со отпадот на локално ниво.   Работилницата ја отвори г-ѓа Бојана Станојевска Пецуровска која ги презентираше мерките кои досега се предложени во планските документи и што од нив … Повеќе

ЗЕЛЕНА ТРАНЗИЦИЈА – Акцелераторска програма за зелени бизниси!

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени во соработка со ПСМ Фондација започна со програма за зелена транзиција. Сите заинтересирани млади лица и претприемачи треба да се регистрираат преку пополнување на апликација најдоцна до 2 јули 2022 година. Акцелераторската програма за зелени бизнис идеи … Повеќе