Повик за доставување на понуди за садници за садење во Општина Центар

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за доставување на понуди за садење на садници во Општина Центар. Проектот е финансиран … Повеќе

Повик за доставување понуди за набавка на дисплеј и изработка на дигитално решение за прикажување температура на дисплејот

објавено во ОГЛАСИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за ангажирање на компанија за набавка на дисплеј и изработка на дигитално решение за … Повеќе

Повик за доставување на понуди за садници за пошумување во општина Прилеп

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за доставување на понуди за садници за пошумување во општина Прилеп. Проектот е финансиран … Повеќе

Работилници во Општина Центар, Прилеп и Демир Капија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Со одлична интеракција меѓу експертите и учесниците во општините Центар, Прилеп и Демир Капија успешно ги спроведовме работилниците за „Спроведување на активностите и ажурирање на Локалните планови за енергија и клима“. На работилниците, кои се одржуваат во рамки на проектот … Повеќе

CBAM – прилагоди се или плати: Започна транзицискиот период за воведување на прекугранична такса на јаглерод

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Што претставува CBAM? Механизмот за регулирање на прекуграничните емисии на јаглерод (Carbon Border Adjustment Mechanism – CBAM) наложува оданочување на вградените емисии со ефектот на стаклена градина (GHG) во производите кои се увезуваат на пазарот на Европската унија. Овој механизам … Повеќе

Спроведена дводневната обука за микро, мали и средни претпријатија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за Климатски промениуспешно ја заврши дводневната обука за микро, мали и средни претпријатија. Главната цел на оваа обука беше да се едуцираат бизнисите со цел да осознаат начини за значителни намалувања на трошоците преку искористување на енергетската ефикасност и … Повеќе