Мапирање критични точки во Општина Прилеп

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Еко поздрав од Прилеп. Како дел од нашиот проект „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално нив“  остваривме средба со претставници од Секторот за урбанизам и претставник на ЦУК за да разговараме за вистинските критични точки во овој регион. … Повеќе

Повик за микро, мали и средни претпријатија за приклучување кон бесплатна обука и совети за подобрување на енергетската ефикасност и управувањето со енергија во своите претпријатија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени како дел од проектот „Активност за јакнење на деловниот екосистем“ финансиран од УСАИД, а имплементиран во соработка со Консалтинг за стратешки развој распишува:   ЈАВЕН ПОВИК за вклучување на заинтересирани компании во обука за обезбедување услуги за енергетска ефикасност, подобро управување со … Повеќе

Отворен повик за ангажирање на консултант за ИТ услуги за анализа на хидрометеоролошки податоци

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за ангажирање на консултант за подготовка на „Предвидувања и анализа за следните 30 години … Повеќе

Отворен повик за ангажирање на консултант за проценка на ризик кон климатски промени во секторот шуми

објавено во ОГЛАСИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за ангажирање на консултант за подготовка на „Проценка за ризикот и ранливоста од климатски … Повеќе

Отворен повик за ангажирање на консултант за проценка на ризик кон климатски промени во секторот води

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за ангажирање на консултант за подготовка на „Проценка за ризикот и ранливоста од климатски … Повеќе

Спроведена дводневна обука на тема „Зајакнување на капацитетите на локалниот младински совет во еколошки и еко-активизам“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Во рамките на проектот „Младински активизам за позелени општини“ одржавме зелена обука во Europe House Kriva Palanka. Дискутиравме за клучните прашања со отпадот и енергијата a со тоа ги поттикнавме од локалниот младински совет на Крива Паланка активно да учествува … Повеќе