Одржана презентација за Е-отпад во ООУ „Димитар Миладинов“ – Општина Центар

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени на ден 11.12.2015 год. одржа едукативна презентација на тема електричен и електронски отпад за учениците од ООУ „ Димитар Миладинов “, општина Центар, во рамките на проектот „Е-отпад создава можности“ финансиран од Американската Амбасада во Скопје, … Повеќе

Одржана едукативна презентација за е-отпад во од ООУ „Кирил Пејчиновиќ“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Во продолжение на веќе одржаните едукативни презентации за е-отпад во рамките на проектот „Е-отпад создава можности“ финансиран од Американската Амбасада во Скопје, Центар за климатски промени на ден 10 Февруари оддржа презентации за учениците од ООУ „Кирил Пејчиновиќ“, Општина Кисела … Повеќе

Одржана презентација за Е-отпад во ООУ „Св.Климент Охридски“ – с.Драчево, во рамките на проектот „Е-отпадот создава можности“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени на ден 10.12.2015 год. одржа едукативна презентација на тема електричен и електронски отпад за учениците од ООУ „Св.Климент Охридски“ во с.Драчево , општина Кисела Вода, во рамките на проектот „Е-отпад создава можности“ финансиран од Американската Амбасада … Повеќе

Оглас за вработување

објавено во АКТИВНОСТИ, ОГЛАСИ | 0

Центар за климатски промени бара 1 инженер кој ќе работи во областа на заштита на животна средина. Потребни квалификации:  Високо образование, додипломски студии на машински, технолошки, природно-математички факултет. Англиски јазик, одлично познавање (говорење и пишување) Претходно искуство на проекти поврзани … Повеќе

ООУ „Јоаким Крчовски“ – Крива Паланка отпочна со реализација на првите активности во рамките на проектот „Е-отпадот создава можности“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

ООУ „Јоаким Крчовски“ – Крива Паланка како Еко училиште отпочна со реализација на првите активности во рамките на проектот под наслов „Е-отпадот создава можности“. Проектот е во организација на ЗГ „Центар за климатски промени“ од Скопје, подржан од постапувачот со … Повеќе

Одржани презентации на тема е-отпад за учениците од основните училишта во Општина Аеродром

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Во продолжение на веќе одржаните едукативни презентации за е-отпад во рамките на проектот „Е-отпад создава можности“ финансиран од Американската Амбасада во Скопје, Центар за климатски промени на ден 17 Декември оддржа презентации за учениците од ОУ „Лазо Ангеловски“ и ОУ … Повеќе