Работилници во Општина Центар, Прилеп и Демир Капија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Со одлична интеракција меѓу експертите и учесниците во општините Центар, Прилеп и Демир Капија успешно ги спроведовме работилниците за „Спроведување на активностите и ажурирање на Локалните планови за енергија и клима“. На работилниците, кои се одржуваат во рамки на проектот … Повеќе

CBAM – прилагоди се или плати: Започна транзицискиот период за воведување на прекугранична такса на јаглерод

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Што претставува CBAM? Механизмот за регулирање на прекуграничните емисии на јаглерод (Carbon Border Adjustment Mechanism – CBAM) наложува оданочување на вградените емисии со ефектот на стаклена градина (GHG) во производите кои се увезуваат на пазарот на Европската унија. Овој механизам … Повеќе

Спроведена дводневната обука за микро, мали и средни претпријатија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за Климатски промениуспешно ја заврши дводневната обука за микро, мали и средни претпријатија. Главната цел на оваа обука беше да се едуцираат бизнисите со цел да осознаат начини за значителни намалувања на трошоците преку искористување на енергетската ефикасност и … Повеќе

Мапирањето на ризиците во Општина Центар

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Успешно го реализиравме мапирањето на ризиците кои се однесуваат на природните катастрофи предизвикани од климатските промени во рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“, финансиран преку проектот Граѓанските Организации во акција за климатски промени, имплементиран … Повеќе

Бесплатна обука „НАМАЛЕНИ ТРОШОЦИ ЗА ЕНЕРГИЈА ЗА ПОГОЛЕМА КОНКУРЕНТНОСТ НА ВАШИОТ БИЗНИС“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Одлична можност за микро, малите и средни претпријатија. Пријавете се на дводневната бесплатна обука која има за цел да Ви овозможи подобрување на енергетската ефикасност и да Ви ги доближи можностите за искористувањето на обновливи извори на енергија во Вашите … Повеќе

Мапирање на критични точки во Општина Демир Капија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Со мапирање на критичните точки во регионот од општина Демир Капија направивме значаен исчекор кон градење на поотпорна иднина наспроти климатските промени, како дел од тековниот проект „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ Во заеднички напор се … Повеќе