Спроведена обука за компании на тема: „Примена на концептот за зелена економија во мали и средни претпријатија“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија во рамките на проектот „Подобрување на капацитетите на граѓанските организации за имплементација на концептот за зелена економија“ на 24.12.2019 во Скопје, организираше еднодневна обука за компании за примена на концептот за зелена економија. Дваесет … Повеќе

Обука за примена на концептот за зелена економија во мали и средни претпријатија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

На 24 декември 2019 година (вторник) Центар за климатски промени организира обука за мали и средни претпријатија на тема: „Примена на концептот за зелена економија во мали и средни претпријатија“ која ќе се одржи на 24.12.2019 година, во хотел Карпош, … Повеќе

Презентација на иновативните идеи на тема: „Циркуларна економија и одржлив индустриски развој“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени нa 6 декември 2019г. на Машинскиот факултет – Скопје одржа презентација и прогласување на иновативните студентски решенија за искористување на отпадот како секундарна суровина во индустријата и за заштита на животната средина. На настанот беа презентирани … Повеќе

Спроведена обука за зелена економија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија, во рамките на проектот „Подобрување на капацитетите на граѓанските организации за имплементација на концептот за зелена економија“ на 28.11.2019 во Велес организираше еднодневна обука за граѓански организации за примена на концептот за зелена економија. … Повеќе

Студентски конкурс за бизнис идеи „Ден на старт ап бизниси“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Студентски конкурс за бизнис идеи „Ден на старт ап бизниси“   Општи информации Центар за климатски промени и Факултетот за туризам и бизнис логистика во Гевгелија, распишуваат конкурс за студенти за доставување на бизнис идеи кои ќе го унапредат претприемништвото … Повеќе

Информативен состанок за влијанието на аерозгадувањето врз здравјето на луѓето во Битола

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

На 24.09.2019 година, во Битола, се одржа вториот информативен состанок за влијанието на аерозгадувањето врз здравјето на луѓето во Битола. Состанокот се одржа со цел да се информираат сите засегнати страни на територија на Општина Битола и Општина Новаци за … Повеќе