Подобрување на капацитетите на граѓанските организации за имплементација на концептот за зелена економија

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија, започна да го спроведува проектот „Подобрување на капацитетите на граѓанските организации за имплементација на концептот за зелена економија“. Проектот е суб-грантиран во рамките на проектот „ GEAR-Зелена економија за развој на регионот“ финансиран од … Повеќе

Енергија од отпад за одржлива иднина!

објавено во ПРОЕКТИ | 0

  Центар за климатски промени започна со реализација на проектот „Енергија од отпад за одржлива иднина!“. Со проектот сакаме да постигнеме преку теоретска и практична едукација младите да се активираат во кампања за одржлив развој преку промоција на циркуларна економија … Повеќе

Развивање и имплементација на здравствен индекс за загадување на воздухот во прекуграничниот регион – (TRAP)

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Центар за климатски промени, Гевгелија, започна да го спроведува проектот „ Развивање и имплементација на здравствен индекс за загадување на воздухот во прекуграничниот регион (TRAP)“. Проектот е поддржан и ко-финансиран од ЕвропскатаУнија и Национални фондови на земјите учеснички во ИПА … Повеќе

Зголемување на иновативниот бизнис поврзани со море, животна средина и земјоделство и ИТ – (IBiSEAit)

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Центар за климатски промени, Гевгелија, започна да го спроведува проектот „Зголемување на иновативниот бизнис поврзани со море, животна средина и земјоделство и ИТ (IBiSEAit)“. Проектот се спроведува на територија на Р. Македонија (Југозападен и Југоисточен регион) и на територија на … Повеќе

Заеднички за подобра животна средина во Општина Карпош

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Проектот е имплементиран од Центар за климатски промени во соработка со Општина Карпош и е субгрантиран во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“ финансиран од Европската Унија во рамките на ИПА Програма за поддршка на граѓанско општество и … Повеќе

Прекугранично партнерство за заштита на животната средина и подобар квалитет на живот (Waste EDU)

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Центарот за климатски промени – Гевгелија во соработка со својот партнер од Република Бугарија, Алијанса на производители на еколошка енергија – BG, од Благоевград започна започна да го спроведува проектот „Прекугранично партнерство за заштита на животната средина и подобар квалитет … Повеќе