Вклучи се за здрава животна средина: Паркиралиште за велосипеди во паркот „Јане Сандански“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

На 10.08.2017 година, под мотото „Вклучи се за здрава животна средина!“ во паркот „Јане Сандански“, Центар за климатски промени во соработка со Општина Аеродром, одржаа промоција на поставениот вело-остров. Целта е да се поттикне и олесни возењето велосипед, а со … Повеќе

Повик за прибирање понуди за консултантски услуги за медиа промоција на проектните активности

објавено во АКТИВНОСТИ, ОГЛАСИ | 0

Центар за климатски промени, Подружница Охрид, објавува повик за прибирање понуди за консултантски услуги за медиа промоција на проектните активности, со број на набавка IPA/2010DN023657/CN2016/374-365-TD07, во рамките на проектот „Поддршка на прекугранично претприемништво/Транснационален бизнис консултант (SCBE-TBC)“ број на проект IPA/2010DN023657/CN2016/374-365 … Повеќе

Повик за здруженија на граѓани за вклучување во неформална мрежи за животна средина

објавено во АКТИВНОСТИ, ОГЛАСИ | 0

ЗГ „Центар за климатски промени“ – Гевгелија објавува повик за здруженија на граѓани со цел вклучување во неформални мрежи, кои ќе се формираат како дел од проектните активности на проектот „Зголемено вклучување на граѓанското општество во процесот на донесување одлуки … Повеќе

Проектен информатор

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени, во рамките на проектот „Зголемено вклучување на граѓанското општество во процесот на донесување одлуки од областа на животната средина изготви Информатор бр.4 за активностите на проектот во периодот Март -Мај 2017 година. Информаторот може да биде … Повеќе

Одржани работни состаноци за подготовка на акциски планови за Општина Македонски Брод и Општина Ресен

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Во рамките на проектните активности од проектот „Зголемено вклучување на граѓанското општество во процесот на донесување одлуки од областа на животна средина“, на 8ми јуни 2017, во општина Македонски Брод и Општина Ресен, се одржаа работни состаноци за утврдување на … Повеќе

Одржан форум за управување со отпад во прекуграничниот регион – недостатоци во образованието кај младите генерации

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Одржан форум за управување со отпад во прекуграничниот регион – недостатоци во образованието кај младите генерации На 12 и 13 Мај 2017 година во Струмица, ЗГ„Центар за климатски промени“ – Гевгелија  организираше  дводневен форум на тема „Управување со отпад во … Повеќе