Бесплатна обука „НАМАЛЕНИ ТРОШОЦИ ЗА ЕНЕРГИЈА ЗА ПОГОЛЕМА КОНКУРЕНТНОСТ НА ВАШИОТ БИЗНИС“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Одлична можност за микро, малите и средни претпријатија. Пријавете се на дводневната бесплатна обука која има за цел да Ви овозможи подобрување на енергетската ефикасност и да Ви ги доближи можностите за искористувањето на обновливи извори на енергија во Вашите … Повеќе

Повик за микро, мали и средни претпријатија за приклучување кон бесплатна обука и совети за подобрување на енергетската ефикасност и управувањето со енергија во своите претпријатија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени како дел од проектот „Активност за јакнење на деловниот екосистем“ финансиран од УСАИД, а имплементиран во соработка со Консалтинг за стратешки развој распишува:   ЈАВЕН ПОВИК за вклучување на заинтересирани компании во обука за обезбедување услуги за енергетска ефикасност, подобро управување со … Повеќе

Отворен повик за ангажирање на консултант за ИТ услуги за анализа на хидрометеоролошки податоци

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за ангажирање на консултант за подготовка на „Предвидувања и анализа за следните 30 години … Повеќе

Отворен повик за ангажирање на консултант за проценка на ризик кон климатски промени во секторот шуми

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за ангажирање на консултант за подготовка на „Проценка за ризикот и ранливоста од климатски … Повеќе

Отворен повик за ангажирање на консултант за проценка на ризик кон климатски промени во секторот води

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за ангажирање на консултант за подготовка на „Проценка за ризикот и ранливоста од климатски … Повеќе

Отворен повик за ангажирање на консултант за изработка на инвентар за стакленички гасови

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за ангажирање на консултант/консултантска компанија за подготовка на „Инвентар за стакленички гасови за единиците … Повеќе

Анкета за испитување на јавното мислење за начините за адаптација кон климатските промени и намалување на емисиите на стакленички гасови во Град Скопје, Општина Куманово и Општина Берово.

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени, во рамките на соработката со Проектот “ЕУ за енергетска транзиција – Пакт на Градоначалници од Западен Балкан и Турција” кој се спроведува од страна на GIZ, подготви анкета за испитување на јавно мислење за начините за … Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗБОР НА 3 ОПШТИНИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ЛОКАЛНИ ПЛАНОВИ ЗА ЕНЕРГИЈА И КЛИМА

објавено во АКТИВНОСТИ, ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени објавува повик за избор на 3 општини во Република Македонија за кои ќе се изработи Локален план за енергија и клима (ЛПЕК). Активноста се спроведува во рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на … Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за избор на преведувач од македонски на албански јазик

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени како дел од проектните активности на проектот „Младински активизам за позелени општини” поддржан од Европска Унија, распишува ЈАВЕН ПОВИК  за избор на преведувач од македонски на албански јазик. За подетални информации кликни тука.

Одржливите практики во секојдневното работење неопходни за исполнување на целите за одржлив развој

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Кога станува збор за заштита на животната средина, намалување на јаглеродниот отпечаток како и ефикасно користење на природните ресурси, бизнисите имаат клучна улога. И тоа не само затоа што значајно влијаат врз состојбата со животната средина туку и затоа што … Повеќе