„Зелената Агенда“ на маргините на општествените промени. До каде се промените за спроведување на Зелената Агенда во Македонија?

објавено во АКТИВНОСТИ, ОБЈАВИ | 0

  „Зелена Агенда за Западен Балкан“, долгорочна стратегија за земјите од Западен Балкан, која во 2020 година ја потпишаа лидерите на земјите од Западен Балкан веднаш по усвојувањето на „Зелениот договор на ЕУ“ со цел надминување на проблемите со загадувањето … Повеќе

Оддржан завршен настан на проект за одржливост

објавено во АКТИВНОСТИ, ОБЈАВИ | 0

Завршниот настан за проектот „Поттикнување одржливи начини на работа во новата дигитална ера“ спроведуван од Центар за климатски промени во соработка со Геосфера од Битола и БИКЦ од Сандански, Бугарија а беше финансиран преку Националната Агенција за европски образовни програми … Повеќе

Јавен повик за вклучување во пилотирање на Патоказ за одржливи работни практики

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени како дел од проектните активности на проектот „Поттикнување на одржливи начини на работа во новата дигитална ера“ финансиран од Националната Агенција за Европски образовни програми и Мобилност во Македонија, распишува ЈАВЕН ПОВИК  за вклучување во пилотирање … Повеќе

Повик за доставување на понуди за садници за садење во Општина Центар

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за доставување на понуди за садење на садници во Општина Центар. Проектот е финансиран … Повеќе

Повик за доставување на понуди за садници за пошумување во општина Прилеп

објавено во ОБЈАВИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува повик за доставување на понуди за садници за пошумување во општина Прилеп. Проектот е финансиран … Повеќе

Отворен повик за ангажирање на консултант/консултантска компанија за изработка на инвентар за стакленички гасови

објавено во ОБЈАВИ | 0

Отворен повик за ангажирање на консултант/консултантска компанија за изработка на инвентар за стакленички гасови   Центар за климатски промени – Гевгелија како дел од проектните активности на рамките на проектот „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“ распишува … Повеќе