UNFCCC Дијалог на тема „Трка до нула“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Од 9ти до 19ти ноември Шампионите за климатска акција одржуваат Дијалог на тема „Трка до нула“, во тесна соработка со Партнерството од Маракеш. Со цел што поголема инклузивност настаните се одржуваат низ повеќе временски зони овозможувајќи различни говорници од целиот свет да  се обратат за направениот напредок во ублажувањето и адаптација на климатските промени. 2020 година беше тешка година за многумина но овие размислувања ќе прикажат како цели сектори веќе рапидно поминуваат кон иднина со нула јаглерод. Настаните на тема „Трка до нула“, ќе обезбедат критички инпут за UNFCCC климатскиот дијалог кој ќе се одржи од 23ти Ноември до 4ти Декември.

За повеќе информации кликнете на следниот линк:

https://unfccc.int/news/climate-dialogues-virtual-climate-action-continues

За да ја симнете агендата кликнете подолу на копчето агенда.

Агенда