Повик за вработување на специјалист за медиуми

објавено во ОГЛАСИ | 0

Центар за климатски промени е здружение на граѓани чија цел е да ја штити животната средина и да имплементира активности за борба со климатските промени. За потребите на своите проектни активности Центар за климатски промени вработува 1 специјалист за медиуми.

Кандидатите потребно е да ги исполнуваат следните квалификации:

  • Високо образование од областа на комуникации, медиуми, новинарство, дигитален маркетинг
  • Искуство во работа со медиуми, особено социјални медиуми (Facebook, Instagram, LinkedIn)
  • Искуство во промоција и организација на настани
  • Искуство во областа на животна средина или климатски промени

Задачи и обврски на смепцијалистот за медиуми

  • Да ги координира активностите поврзани со медиумите во државата
  • Да ги одржува социјалните медиуми на организацијата и редовно да објавува информации за активностите на здружението
  • Да комуницира со медиумите и да пишува текстови поврзани со животна средина, клима и активностите на здружението

Сите заинтересирани кандидати потребно е да се испратат своја биографија (CV) и мотивационо писмо најдоцна до 30.06.2022 на следната е-маил адреса: ckp.skopje@gmail.com со назнака специјалист за медиуми.