Мапирање на критични точки во Општина Демир Капија

објавено во АКТИВНОСТИ | 0
Со мапирање на критичните точки во регионот од општина Демир Капија направивме значаен исчекор кон градење на поотпорна иднина наспроти климатските промени, како дел од тековниот проект „Зголемување на отпорноста кон климатските промени на локално ниво“
Во заеднички напор се вклучија експерти, посветениот градоначалникот на општината Лазар Петров и претставници од Секторот за урбанизам, со кои преку конструктивна средба за критичните предизвици со кои се соочува овој регион во ерата на климатските промени.
🌊💧 Ги истакнавме подрачјата подложни на поплави,
🔥🔥 се разговараше за ризиците од пожари,
🏞️ Беа адресирани грижите за ерозијата,
🌪️ Анализирани беа и екстремните временски услови.
Извршениот увид на лице место на овие критични точки:
Бевме сведоци од прва рака на ранливостите,
Идентификувавме потенцијални решенија,
Решени сме да направиме разлика.