Еко тим за рециклирање е-отпад е формиран и во ООУ „Лазо Ангеловски“


Најмалите од ООУ Лазо Ангеловски во петокот на 22.04.2016, по повод Светскиот ден на Планетата Земја учествуваа во креативната работилница „Еко тим за рециклирање е-отпад“ и со помош на Фрижидерко, Пегличка, Сијаличка, Телевизорко и Капетан Рециклирко формираа 6 тимови за рециклирање е-отпад.

Учениците од III – 2 одделение имаа можност 120 минути да се забавуваат и да учат за негативните влијанија од е-отпадот врз животната средина, за составот на е-отпадот како и за правилното постапување со овој тип на отпад.

Откако боењето беше завршено, цртежите беа залепени на големи хамери и оттука завршија во ходниците на училиштето за да можат и другите ученици да научат повеќе за начинот на постапување со е-отпадот.Галерија: Работилници во ООУ „Лазо Ангеловски“ - Скопје


Контакт

Адреса: Разловечко Востание 2а-2/8,
Град: Скопје
Држава:Македонија
Телефон: +389 2 5208 330
Е-маил: contact@ckp.org.mk
centarzaklimatskipromeni@yahoo.com

Следете не