Центар за климатски промени – Гевгелија доби признание за посебни постигнување во рамките на прогрмата Цивика мобилитас

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Центар за климатски промени – Гевгелија доби признание за посебни постигнување за спроведување на проектот „Зголемено вклучување на граѓанското општество во процесот на донесување одлуки од областа на животна средина“. Признанието беше доделено во рамките на четвртата средба за вмрежување … Повеќе

Развивање и имплементација на здравствен индекс за загадување на воздухот во прекуграничниот регион – (TRAP)

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Центар за климатски промени, Гевгелија, започна да го спроведува проектот „ Развивање и имплементација на здравствен индекс за загадување на воздухот во прекуграничниот регион (TRAP)“. Проектот е поддржан и ко-финансиран од ЕвропскатаУнија и Национални фондови на земјите учеснички во ИПА … Повеќе

Успешно реализирана Вело дружбата во Општина Карпош

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Во рамките на проектот „Заеднички за подобра животна средина на Општина Карпош“ успешно ја спроведовме Вело дружбата и ги промовиравме новите 60 паркинг места за велосипеди во Општина Карпош. Голема благодарност до Градоначалникот на Општина Карпош г-дин Стефан Богоев кој … Повеќе

Одржана акција за безбедност во сообраќајот во рамките на проектот „Заеднички за подобра животна средина во Општина Карпош“

објавено во АКТИВНОСТИ | 0

Во рамките на проектот „Заеднички за подобра животна средина во Општина Карпош“ се одржа акција за безбедност во сообраќајот на локација пред ТЦ Скопје Сити Мол. Учениците од 4 – то одделение од ОУ Јан Амос Коменски од Општина Карпош … Повеќе

Зголемување на иновативниот бизнис поврзани со море, животна средина и земјоделство и ИТ – (IBiSEAit)

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Центар за климатски промени, Гевгелија, започна да го спроведува проектот „Зголемување на иновативниот бизнис поврзани со море, животна средина и земјоделство и ИТ (IBiSEAit)“. Проектот се спроведува на територија на Р. Македонија (Југозападен и Југоисточен регион) и на територија на … Повеќе

Заеднички за подобра животна средина во Општина Карпош

објавено во ПРОЕКТИ | 0

Проектот е имплементиран од Центар за климатски промени во соработка со Општина Карпош и е субгрантиран во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“ финансиран од Европската Унија во рамките на ИПА Програма за поддршка на граѓанско општество и … Повеќе